Icon
Banner
Banner

Splošni pogoji poslovanja

 

1. Splošno

 

Trgovina www.sivalna-tehnika.si je spletna trgovina, ki prodaja šivalne stroje, likalno tehniko, krojilno tehniko in opremo za tekstilno industrijo. Splošni pogoji spletne trgovine Šivalna tehnika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 - ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo - ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17 - ZEKom-1). S spletno trgovino Šivalna tehnika (v nadaljevanju tudi » trgovina sivalna-tehnika.si«) upravlja podjetje ŠTULAR d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj, matična številka:  3482456, davčna številka: SI13800027.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine sivalna-tehnika.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino sivalna-tehnika.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

 

2. Dostopnost informacij

 

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 - podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)

- kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)

- način in rok dostave artiklov

- informacije o načinu plačila

- informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Trgovina sivalna-tehnika.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www. sivalna-tehnika.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

 

 

3. Vrste uporabnikov

 

Za nakup na spletni strani sivalna-tehnika.si registracija ni potrebna.

 

 

4. Cene

 

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).

 

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo

(kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo sivalna-tehnika.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

 

5. Naročilo

 

Trgovina sivalna-tehnika.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi.

 Informacije o dobavnem roku na spletni strani so zgolj informativni približki zato si pridružujemo pravico do spremembe dobavnega roka zaradi eventuelnih sprememb s strani dobavitelja.

 

Kupoprodajna pogodba med trgovino sivalna-tehnika.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina sivalna-tehnika.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino sivalna-tehnika.si kot za kupca. Naročila se kupcu shranijo v njegov profil v zavihek Pregled računov.

 

Naročilo izdelkov je možno tudi preko e-pošte naročila@sivalna-tehnika.si ali telefonske številke 04/236 50 30 med 8. in 17. uro razen sobote in nedelje.

 

Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

 

 

6. Načini plačila

 

Trgovina sivalna-tehnika.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

-          po povzetju z odkupnino

-          ali z nakazilom na transakcijski račun NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.: SI56 0288 9026 2499 908 po ponudbi/predračunu

  

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu. 

 

 

 

7. Nakupna pogodba - račun

 

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Štular d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj

in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@sivalna-tehnika.si za tekoče koledarsko leto.

 

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.sivalna-tehnika.si.

 
 

8. Nakup za pravne osebe

 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

 

Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.

 

Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

 

Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.sivalna-tehnika.si z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

 

Trgovina sivalna-tehnika.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 

-          z nakazilom na transakcijski račun po ponudbi/predračunu

-          po povzetju z odkupnino

 

9. Pravica do odstopa pogodbe - preklic naročila

 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

 

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@sivalna-tehnika.si

 

Zahtevek je na voljo v PDF obliki na povezavi: 

 

Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Štular d.o.o., Koroška cesta 26, 4000 Kranj. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 04 236 50 30.

 

 

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

 

Ne sprejemamo paketov z odkupnino!

 

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

 

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

11. Reklamacija

 

Reklamacije upoštevamo skladno z obravnavo reklamacij s predloženim računom kupca. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.

 

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilne uporabe, vzdrževanja.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po predhodnem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Ne prevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v trgovini Šivalna tehnika, Koroška cesta 26, 4000 Kranj v roku 3 mesecev.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri dostavni službi, odvisno od načina pošiljanja in nas o reklamaciji obvestiti na info@sivalna-tehnika.si.


PDF dokument za reklamacijski zapisnik: 

 

 

12. Dostava in poštnina

 

Čas dostave od prejetega naročila je 2 - 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu.

 

Dostavlja DPD, Pošta Slovenije ali GLS.

 

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini sivalna-tehnika.si.

 

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije obračuna provizijo za vplačilo obrazca UPN. Ta strošek ni vračunan v kupnino in nanj nimamo vpliva.

To pomeni, da v primeru plačila po povzetju plačate vrednost paketa, strošek pošiljanje ter provizijo za vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije.

Znesek provizije za vplačilo obrazca UPN si lahko ogledate na strani Pošte Slovenija na https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Ceniki/Cenik-ostalih-storitev.pdf

- kupnina do 98,00 EUR: provizija 1,05 EUR.

- kupnina nad 98,00 EUR do 501,00 EUR: provizija 1,07% od vrednosti paketa

- kupnina nad 501,00 EUR: provizija je 5,36 EUR + 0,30% od vrednosti paketa

 

 

13. Preklic naročila

 

Uporabnik spletne trgovine sivalna-tehnika.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@sivalna-tehnika.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

 

 

14. Varovanje osebnih podatkov

 

Štular d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu www.sivalna-tehnika.si/politika-zasebnosti

 

 

 

15. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

 

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in poslovalnice Šivalne tehnike.

Podjetje Štular d.o.o., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec poslovalnice Šivalna tehnika. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

Štular d.o.o., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Šivalna tehnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

 

16. Spori

 

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.sivalna-tehnika.si med kupcem in Štular d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

 

 

17. Podatki o podjetju

 

Naziv: Štular d.o.o.

Naslov: Koroška cesta 26, 4000 Kranj

Spletna stran: http://www.sivalna-tehnika.si

E-pošta: info@sivalna-tehnika.si

Telefon: 04 236 50 30

Identifikacijska številka za DDV: SI13800027

Transakcijski račun NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.: SI56 0288 9026 2499 908

 

VAŠA KOŠARICA
Šivalna tehnika
Šivalna tehnika
DOSTAVA:  0,00 €
Šivalna tehnika
DDV (22%):  0,00 €
Šivalna tehnika
ZA PLAČILO:  0,00 €
Šivalna tehnika
PREGLEJ KOŠARICO
Banner
Banner