Icon
Banner
Banner

Janome 9400 premiera

 

 

JANOME HORIZON MEMORY CRAFT 9400QCP

ŠIVALNI STROJ PRIHODNOSTI

 

Šivalni stroj, ki presega vse meje šivanja...

 

Narejen s posebnimi, enostavnimi funkcijami, ki privarčujejo čas in odklepajo neomejene možnosti za vse, ki želijo pobegniti v svet čiste ustvarjalnosti.

 

Japonski koncern Janome ima poleg proizvodnje šivalnih strojev tudi eno najmočnejših proizvodenj robotike, kar dokazuje tudi na tem šivalnem stroju.

 

Vse je izdelano natančno, ergnomično, nove funkcije navdušujejo vsakega ljubitelja šivanja. Šivalni stroj Horizon 9400 ima veliko delovno površino, dovolj prostora nima samo za ljubitelje klasičnega šivanja, tudi seveda za vse ljubitelje prešivanja, krpank, itd.  Stroj je velik, vendar ne prevelik, saj vse funkcije delujejo samodejno z enostavnimi ukazi, kontrolni ekran je rahlo obrnjen proti uporabniku tako, da je vedno na voljo, resolucija ekrana brezhibna in primerna času v katerem živimo, informacije so jasne, vse prikazane na slikoven način. Vgrajene ima senzorje, ki uporabnika opozori na dogajanje pri stroju, kot na primer, primanjkovanje  spodnjega sukanca, položaj šivalne tačke, itd.

 

Poleg seveda samodejnega odreza sukanca, samodejnega dviga šivalne tačke, pozicije šivalne igle, samodejnega zatrjevanja, samodejne regulacije napetosti niti na blagu, pritiska šivalne tačke,... je Janome poskrbel, da je ta šivalni stroj najhitrejši med "hoby" šivalnimi stroji. Zaradi kompaktne izdelave pa je kljub visoki hitrosti šivalni stroj še vedno miren, stabilen in zelooo tih.

 

Seveda danes svet dekoracije doživlja renesanso v smislu estetike, tudi popolne očesne gumbnice zahtevajo čim širši vbod, tako da je gumbnica lepa, polna in jasno je, da ima tudi ta šivalni stroj maksimalno vgrajeno širino šiva, 9 mm. Dekorativni šivi so popolni, na voljo jih je več 100 različnih, katere lahko medsebojno sestavljamo, spreminjamo in shranjujemo. V paketu je tudi program za kreiranje lastnih vzorcev "Stitch Composer", ki omogoča na zelo enostaven način izdelavo lastnih vzorcev. 

 

Se pa pri šivalnih strojih, ki imajo širino vboda 9 mm skriva tudi manjša past saj s širšimi tačkami težje šivamo ravne šive na robovih, težko dostopnih mestih, itd. In tu se skriva briljantna rešitev. Šivalni stroj Janome Horizon 9400 ima specialno tačko za šivanje ravnih vbodov in je kopija industrijske tačke za profesionalni ravni šiv. Tačka je ozka, zaprta, da je šiv vedno lepo "zategnjen" in specialno vbodno ploščo, ki se je zamenja brez vijačenja, posebnega montiranja,...Namreč Janome ima tipko za menjavo vbodne plošče, ki je zamenjana v dveh potezah. Seveda dodatna prednost tega sistema je tudi, da pri šivanju elastičnega blaga (jersey) ali zelo tanke svile, šifona, blaga ne more potegniti v vbodno ploščo, kar je velikokrat "nočna mora" uporabnika.

 

Šivalni stroj Memory Craft je vedno bil tudi zelo naklonjen ljubiteljem quitinga in patchworka. Šivalni stroj ima širok nabor tačk za prostoročno šivanje in dodatno tretjo vbodno ploščo za prešivanje s katero se dosega najboljše rezulate pri prešivanju. Posebno bodo navdušeni tisti, ki uporabljajo tehniko "Quilt Piecing" za sestavljanje enakih koščkov kateri morajo biti zašiti s kiruško natačnostjo. Šivalni stroj ima spominsko dolžino vboda - stroj se ustavi samodejno točno tam, kjer se določi število vbodov.

 

Šivanje ekstremno debelih materialov, prešivanje odej, šivanje usnja, itd. je brezkompromisno, saj ima šivalni stroj Janome MC9400 dodatni motor oziroma pogon za zgornjo tačko in ravno ta sihronizirani sitem AcuFeed Flex TM poskrbi, da šivalni stroj premaguje vse z največjo lahkoto.

 

Šivalni stroj ima tudi funkcijo "Auto Pivot", ki poskrbi, da pri šivanju aplikacij, so koti speljani enostavno in lepo, brez križanja šivov. Običajno pri bolj zahtevnih aplikacijah potrebujemo obe roki in samodejni dvig šivalne tačke poskrbi, da ste osredotočeni samo na šivanje in ne na šivalni stroj :)

Ko šivate, se igla vedno ustavi v blagu, tako, da ga lahko obračate, no to funkcijo imajo že vsi elektronski šivalni stroju,...pri tem šivalnem stroju se pa tudi, ko se ustavite, šivalna tačka samodejno dvigne v zgornji položaj. Edinstveno in nepogrešljivo!

 

Preskok v novitetah je ogromen in ker se mogoče fantje iz Šivalne tehnike bolj spogledujemo z industrijskimi profesionalnimi šivalnimi stroji in običajno gledamo šivalne stroje ne po količini šivalnih programov temveč po uporabnosti, zmogljivosti, kvaliteti šiva,... smo pri tem modelu šivalnega stroja ostali brez besed :)

 

Model šivalnega stroja: Janome Memory Craft 9400 QCP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAŠA KOŠARICA
Šivalna tehnika
Šivalna tehnika
DOSTAVA:  0,00 €
Šivalna tehnika
DDV (22%):  0,00 €
Šivalna tehnika
ZA PLAČILO:  0,00 €
Šivalna tehnika
PREGLEJ KOŠARICO
Banner
Banner