Icon
Banner
Banner

Vezenje hobi & pro

 

 

Za tiste, ki želite začeti z vezenjem in ga želite vpeljati v svoj posel kot dodatno ponudbo ali pa za tiste, ki se želite ukvarjati zgolj za hobi, ponujamo celovito rešitev.

Ste razmišljali, da bi vašim izdelkom dodali nekaj posebnega, nekaj unikatnega, ... tisto piko na i?

Naši vezilni stroji so popolnoma samostojni, saj so že tako napredni, da lahko delajo samodejno. V primeru izpada sukanca se vezilni stroj ustavi in javi napako zaradi vgrajenega senzorja. Vodeni so kompletno preko visoko resolucijskega ekrana, kjer mu določate vse potrebno.

 

 

 

Kakšni vezilni stroji sploh obstajajo na tržišču in v čem se razlikujejo?


Seveda se vezilni stroji med seboj razlikujejo.

Obstajajo hobi vezilni stroji, ki uporabljajo 1 iglo in 1 sukanec. Ko stroj zaključi prvo barvo pri določenem  emblemu (vzorcu), samodejno odreže sukanec in na ekranu javi informacijo o pripravi druge barve. Skozi stroj napeljete novo barvo sukanca, pritisnete tipko start in vezilni stroj samodejne izveze barvo 2, in tako dalje.

V razredu "semi-pro" so 1-glavni vezilni stroji, ki že uporabljajo 4, 7, 10 ali celo 15 igel oziroma različnih barv. Te stroji so bolj kompaktni, hitrejši v sami hitrosti stroja in ker so vsi sukanci že pripravljeni, bo vezilni stroj naredil emblem (vzorec) v eni fazi. Torej od začetka do konca naredijo vse samodejno. 

 

V razredu "high-pro" so več glavni (4-8) vezilni stroji, ki so med seboj povezani in računalniško usklajeni.

 

 

 

Kakšen vezilni stroj izbrati?

V našem prodajnem programu najdete vezilne stroje, ki so po meri vsakega uporabnika. 


Za popolne začetnike in tiste, ki jih vezenje navdušuje in bi se uporabljal zgolj za manjši krog uporabnikov, priporočamo najnovejši hobi vezilni stroj japonskega proizvajalca Janome, model Memory Craft 500E. Ta model ima že vse lastnosti profesionalnega vezilnega stroja, saj so mu povečali delovni prostor, zvečali moč procesorja, ... kvaliteta vezenja pa je enaka profesionalni izdelavi.

 

 

V tem razredu lahko izbirate med vezilnimi stroji kot so:

 

- Janome Memory Craft 500e

Janome Skyline S9 (šivalni stroj + vezilni stroj)

- Janome Memory Craft 15000 (šivalni stroj + vezilni stroj)

 

Za tiste, ki želijo narediti več in hitreje priporočamo večigelni vezilni stroj, saj je že popolnoma avtomatiziran in vezenje naredi samodejno od začetka do konca. Te vezilne stroje priporočamo uporabnikom kot so grafični ateljeji, šiviljski ateljeji, šole, manjše proizvodnje, ki uporabljajo vezenje za lastne izdelke manjših naklad.

 

 

V tem razredu lahko izbirate med vezilnimi stroji kot so:

 

Janome MB-4 vezilni stroj (4-igelni vezilni stroj)

- Janome MB-7 vezilni stroj NOVO (7-igelni vezilni stroj)

Texi Iris 10 vezilni stroj (10 igelni vezilni stroj z dodatkom z profesionalnem nastavku za kape)

 

Za proizvodnje oziroma za vezilne delanice pa priporočamo Texi 1501 TS Premium, ki uporablja že 15-igel in vezilne stroje lahko povežete v eno enoto oziroma jih lahko sinhronizirate, da delujejo kot eden. To je priporočljivo takrat, ko gre za večje naklade vezenja.

 

 

V tem razredu lahko izbirate med vezilnimi stroji kot so:

 

- Texi 1501 TS Premium

 

 

Na kakšen material je možno vezti?

 

Vezilni stroji višje kvalitete nimajo posebnih omejitev za materiale na katerih se šiva vezenje. Od tankega do debelega. Stroju lahko prilagodite vezilno hitrost, uporabite posebno iglo za določen material in tudi na usnje ni problema, saj je moč igle zaradi servo motorja dovolj močna za trše materiale. Pri pletivih oziroma pri tkaninah manjše gramature priporočamo uporabo centelina oziroma podložnega papirja.

Seveda pa gre pri vsakem uporabniku za drugačne materiale in zelo priporočljivo je, da se obrnete na našo podporo, kjer skupaj izberemo najbolj primeren vezilni stroj.

 

 

 

Kaj vse se lahko izveze na stroj?

 

Vezenje skoraj da ne pozna omejitev. Vezilni stroji imajo običajno že v svojem lastnem spominu prednastavljene vzorce in abecedo z različnimi vrstami pisav. Enostavno se na pripadajočem ekranu prikliče željeno, vtipka besedilo ali vzorec in že se lahko prične z vezenjem.

 

 

 

Je mogoče izdelovati lastne vzorce?

 

Seveda. Za vezenje vzorcev, logotipov, emblemov se uporablja posebni dodatni vezilni program, kjer se obdela sliko v način vezenja. Postopek je enostaven. V vezilni program se uvozi željena bitna slika ali pa vektorska (odvisno od vezilnega programa), sliko se obdela v vezilnem programu, kjer se določi vrsta šiva, barve, kota, itd.,...se shrani v ustrezen format (.dst, .jef), se prenese na USB ključ katerega vstavite v vezilni stroj in lahko se prične z vezenjem.

 

V našem prodajnem programu najdete različne vezilne programe, ki se razlikujejo po vrsti uporabe. Za popolne začetnike oziroma za tiste, ki se ne želijo ukvarjati z vezilnimi vzorci profesionalno, priporočamo osnoven vezilni program Janome Digitizer JR V5. Ta program je enostaven za uporabo in nanj lahko naredi praktično vsak vzorec, ki ga želite. Ta hobi program obdeluje samo bitne slike (.bmp, .jpeg), vektorske ne more.

 

Za vse tiste, ki pa se želite ukvarjati profesionalno ali pa želite imeti popolen nadzor nad grafiko, priporočamo profesionalen vezilni program Janome Digitizer MBX V5, kjer poleg vezilnega programa pride v paketu tudi grafičen program Corel. Cenejša verzija profesionalnega vezilnega programa je Wilcom Deco Studio Lite E3, ki ponuja popolen nadzor, razlikujeta se v tem, da slednji ne omogoča sestavljanja velikih vzorcev, torej tistih v velikih dimenzijah, ki jih ne moreš dati v okvir pri vezilnem stroju.

 

 

 

 

VAŠA KOŠARICA
Šivalna tehnika
Šivalna tehnika
DOSTAVA:  0,00 €
Šivalna tehnika
DDV (22%):  0,00 €
Šivalna tehnika
ZA PLAČILO:  0,00 €
Šivalna tehnika
PREGLEJ KOŠARICO
Banner
Banner